Vlada je na seji na Brdu pri Kranju sprejela odločitev, da se v ponedeljek za teden dni odprejo terase in vrtovi gostinskih lokalov v JV regiji in Posavju ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov.

Gostinske storitve se bodo lahko na terasah in vrtovih lokalov izvajale od 6.00 do 19.00 ure, gostje pa morajo zapustiti lokal do 19.30. Razdalja med osebami mora biti najmanj 1,5 metra in najmanj 3 metre med robovi miz. Za eno mizo pa lahko sedijo največ 4 osebe.

Trenutno testno obdobje

Vendar je treba poudariti, da ta sprostitev prinaša odgovornost. Če bodo po sprostitvi ukrepov v teh regijah okužbe narasle, bo ponujanje gostinskih storitev na terasah prepovedano za rumeno fazo,” je na Facebook zapisal minister za gospodarski razvoj Zdravko Počivalšek.

Gre namreč za tedensko testno obdobje, ki bo veljalo kot pokazatelj, ali se lahko tak model sproščanja varno izvaja tudi drugje po Sloveniji, kjer je epidemiološka slika ugodna. Zato apeliram tako na gostince kot tudi na goste, ravnajmo odgovorno in spoštujmo ukrepe, da se lahko čim prej vrnemo v normalno življenje,” je dodal.