So ljudje, ki spadajo v rizično skupino, med njimi je Kris in med njimi so tudi vsi Krisovi prijatelji s podobnimi diagnozami.

V Sloveniji, pa tudi drugod po svetu trenutno veliko ljudi živi v samoizolaciji, kar je zagotovo zelo težko. Iz Amerike so se oglasili tudi Krisovi starši, ki so zapisali: »Težki trenutki so pred nami. Vsak naj poskrbi, da se drži pravil in s tem bo poskrbel za svoje zdravje in zdravje drugih. So ljudje, ki spadajo v rizično skupino, med njimi je tudi naš Kris in med njimi so tudi vsi Krisovi prijatelji s podobnimi diagnozami.«

Naredili bi vse, da bi bili vsaj v svojem stanovanju

S Krisom dobro vedo, kaj pomeni biti doma in se paziti. Še bolj se pa tega zavedajo sedaj, ko niso doma in bi vse naredili in dali, da bi lahko bili v svojem stanovanju, ob svoji družini in prijateljih. »Pa čeprav le preko okna, na daljavo. Že občutek, da si doma, pomeni ogromno. Konec meseca, naj bi končno zaključili tukaj zdravljenje in se vrnili domov.«

A to bo odvisno od stanja. Resnično si želijo, da bo šlo vse po planu. »Smo raje doma, v karanteni kot na drugi strani sveta. Sedaj je tudi tukaj počasi zavladala panika, zato smo s Krisom zaradi preventive nehali obiskovati fizioterapije,« so dejali in dodali, da verjamejo, da bodo nadoknadili doma, ko bo vse to za vsemi nami.

»Ljudje poskrbite zase in za svoje bližnje in ostanite doma – skupaj zmoremo. Tudi mi se srčno in preudarno držimo tega pravila. S takšnim nasmehom je dan lažji in lepši, pa čeprav za štirimi stenami,« so zapisali ob koncu.