Ob nevihtah se bodo lokalno pojavljali močnejši nalivi, možni so pa tudi močnejši sunki vetra in manjša toča.

Slika je simbolična.

Danes bo spremenljivo oblačno. Krajevne plohe in nevihte se bodo dopoldne razširile nad večji del Slovenije. Krajevno bodo možni krajši nalivi in močnejši sunki vetra. Popoldne bodo padavine oslabele in postopno ponehale, od severozahoda se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 27 °C, napovedujejo na ARSO.

Na severovzhodu danes hujših neviht ni za pričakovati

Na Meteoinfo Slovenija so v prognozi neviht opozorili, da bo največ neviht sredi dneva, največ nevihtne dejavnosti pa lahko pričakujemo v osrednji, zahodni in južni Sloveniji, ter najmanj v skrajnem severovzhodnem delu Slovenije. Nad morjem neviht ni pričakovati.

Ob nevihtah se bodo lokalno pojavljali močnejši nalivi, možni so pa tudi močnejši sunki vetra in manjša toča. Zlasti v pasu med Julijskimi Alpami, osrednjo Slovenijo in Dolenjsko ter Notranjsko gre pričakovati tudi kakšno lokalno močnejšo nevihto. Zvečer se bo ozračje umirilo, oblačnost pa se bo hitro trgala.

Padavine se bodo ponovno okrepile v noči na četrtek

Jutri bo povečini sončno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne in zvečer bo na zahodu že možna kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, ob morju 17, najvišje dnevne od 22 do 25, na Primorskem do 27 °C, še napovdujejo na ARSO.

V noči na četrtek se bodo padavine v zahodni Sloveniji okrepile in prehodno zajele tudi osrednjo in jugovzhodno Slovenijo. V četrtek in petek bo v zahodni in osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, predvsem na zahodu bodo občasne krajevne padavine. V vzhodnih krajih bo dokaj sončno vreme. Oba dneva bo pihal jugozahodnik, ob morju pa jugo.