Slovenija

Šofer 14-letniku ni pustil na avtobus, njegova mama išče pravico

Uredništvo , 09.02.24 ob 09:40

14-letnik je ostal brez avtobusnega prevoza, njegova mama je razjarjena. Kaj se je zgodilo?

Šofer 14-letniku ni pustil na avtobus, njegova mama išče pravico
Fotografija je simbolična

Na Koroškem se je nedavno zgodil incident, v katerem je 14-letnik ostal brez avtobusnega prevoza. Jezna mama šoferja družbe Nomago obtožuje nestrokovnega in neetičnega ravnanja, poroča Svet24.

Šofer ni imel menjalnine za 50 evrov

Po njenih besedah je sin 31. januarja 2024 želel z avtobusom potovati iz Črne na Koroškem na Ravne na Koroškem. Kljub temu, da je imel denar, ga šofer ni spustil na avtobus, ker ni imel drobiža. Njegova mama je nato poklicala v poslovalnico Nomago na Ravne na Koroškem, kjer so ji pojasnili, da imajo notranji pravilnik glede sprejemanja gotovine. Povedali so ji sicer, da pravilnika ne more videti, ker gre za notranji pravilnik podjetja.

»Med pogovorom mi je gospa na drugi strani telefona še dejala, da tudi sama ni uspela kupiti cigaret, ker natakarica ni imela drobiža, kar je po mojem mnenju popolnoma druga stvar, kot zavrniti otroka, ki potrebuje prevoz,« je dodala po navajanju Svet24. Zaradi incidenta sin ni prispel pravočasno na cilj, kar je po njenih besedah pomenilo dodatne stroške.

Mama je izrazila nezadovoljstvo tudi nad dejstvom, da šofer ni govoril slovensko, pri čemer poudarja, da se otrok ne bi smel prilagajati šoferju in govoriti v njegovem jeziku.

Družba Nomago se je na incident že odzvala in pojasnila, da voznik ni imel dovolj menjalnine za bankovec za 50 evrov. Sprejemajo vse evrske kovance in bankovce za 5, 10 in 20 evrov, več pa zaradi zagotavljanja menjalnine praviloma ne morejo, še navaja omenjen medij.