Slovenija

Pripravite se na nalive in neurja

Uredništvo , 01.07.23 ob 07:56

Čaka nas obdobje ‘grdega’ vremena z nalivi in neurji, možna je tudi toča.

Pripravite se na nalive in neurja

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše popoldne. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C. ARSO je za celotno Slovenijo izdal rumeno opozorilo za nevihte, lokalno so možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Dež bo danes lahko povzročal težave, možna tudi sodra

Od zahoda se nam približujeta oslabljena hladna fronta in višinsko jedro hladnega zraka, zato bo sobota vremensko nestabilna. Po različnih delih Slovenije bodo nastajale krajevne padavine, predvsem plohe, možne pa bodo tudi posamezne nevihte, ki jih bodo spremljali lokalni nalivi. Ni povsem izključen tudi pojav sodre ali drobne toče, sploh tam, kjer se bo dopoldne mimo oblakov prebilo nekaj sončnih žarkov, opozarjajo na Meteoinfo Slovenija.

Nevihte z nalivi se bodo ob šibkih višinskih vetrovih le počasi premikale in verjetno ne bodo zajele večjih območij. Lahko pa ravno zaradi precejšnje stacionarnosti nevihtnih celic lokalno pade večja količina dežja, ki lahko povzroči nekaj težav. Zvečer se bo vremensko dogajanje postopno umirilo.

Čaka nas še nekaj dni grdega vremena

Jutri bo večinoma sončno, predvsem v gorskem svetu in v hribih bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 24 do 29 °C.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno. Predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noči na torek in v torek čez dan.