V torek, 27.2.2024, nas ponovno čaka sprememba cen bencina in dizla na črpalkah izven avtocestnega križa.  Po napovedih časnika Finance nas ponovno čaka podražitev tako bencina kot dizla.

Pri Financah napovedujejo, da se bodo podražili tako bencin, dizel, kot tudi kurilno olje. Podražitve bodo bolj izrazite pri bencinskem gorivu. Cena litra bencina bo – ob predpostavki, da vlada ne zniža trošarin – v torek poskočila za približno štiri cente na približno 1,48 evra. To pomeni, da boste za 50-litrski rezervoar po novem morali odšteti 74 evrov.

Pri dizlu pričakujemo podražitev za približno dva centa, kar pomeni, da se bo približala 1,52 evra. Za 50-litrski rezervoar pri tej ceni bi tako odšteli 76 evrov.

Višja bo tudi torkova cena kurilnega olja, še pišejo Moje Finance. Po njihovih izračunih bo znašala nekaj manj kot 1,17 evra za liter.

Cene bencina in dizla na bencinskih servisih zunaj avtocest se izračunavajo na podlagi metodologije, ki upošteva gibanje cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in tečaja ameriškega dolarja v primerjavi z evrom. Trgovci sami določajo cene pogonskih goriv na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah.