Poslanec SDS Žan Mahnič je sledilce na Facebooku včeraj presenetil z veselo novico. Z ženo Katjo sta namreč postala starša Filipu Aleksandru. ''Z ženo Katja Mahnič sva se prejšnji teden razveselila rojstva sina. Z mamico se odlično počutita in vas vsi skupaj lepo pozdravljamo. Bog ga živi!'' je zapisal v objavi. 

Spoznala sta se v SDS

Mahnič je postal aktiven član SDS takoj po včlanitvi leta 2008. Leta 2009 je bil prvič izvoljen v Izvršilni odbor Slovenske demokratske mladine, podmladka SDS, kjer je bil dve leti tudi podpredsednik, od leta 2015 je opravljal funkcijo predsednika. V Strokovnem svetu SDS je podpredsednik odbora za obrambo.

Od leta 2010 naprej je član občinskega sveta občine Gorenja vas – Poljane. V državni zbor je bil izvoljen na predčasnih volitvah leta 2014, od leta 2015 pa do konca mandata je bil predsednik parlamentarnega Odbora za obrambo. Ponovo je bil v Državni zbor RS izvoljen leta 2018 in je opravljal funkcijo podpredsednika Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. V DZ RS je aktiven na področju obrambe in varnosti. Kot pa je poročal N1, sta se s soporogo Katjo, s katero sta se poročila junija 2021, spoznala prav v SDS.