Počivalšek naročil strožji nadzor preverjanja pogoja PCT v lokalih.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je v odzivu na več kot 3000 potrjenih okužb z novim koronavirusom na Twitterju opozoril, da ne smemo več ignorirati naraščajočih številk. “Če ne prenehamo z izgovori pri PCT, bomo morali v lockdown,” je zapisal. Danes je sklical inšpekcijske službe in naročil strožji nadzor lokalov, je dodal.

Lokale bi tudi zapirali

Če bo treba, bomo lokale, ki nadzora ne izvajajo, v skladu z zakonodajo tudi zaprli,” je napovedal Počivalšek.

Zvečer pa je gospodarski minister na Twitterju sporočil, da je govoril z zbornicami, ki povezujejo gospodarstvo. “Skupaj bomo pozvali nosilce gospodarskih dejavnosti, njihove zaposlene in potrošnike k doslednemu spoštovanju pogoja PCT. Delimo zaskrbljenost in se strinjamo, da moramo storiti vse, kar je v naši moči, da preprečimo ponovno zapiranje aktivnosti. Če bomo izigravali pravila, bo edina alternativa lockdown,” je ponovno opozoril.

V torek so opravili 8308 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 3166 okužb, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Pozitivnih je bilo tako 38,1 odstotka opravljenih PCR-testov. Več kot 3000 okužb so v Sloveniji do zdaj potrdili le še 5. januarja, ko so jih zabeležili 3428.