Rdeče regije so tiste, v katerih število na novo okuženih v zadnjih 14 dneh presega 140 na 100.000 prebivalcev. 

Na rdečem seznamu po pojavnosti okužb so, po poročanju STA, dodatno poleg pomurske še podravska regija, skupaj rdečih 9 od 12 regij. Več sledi.

Rdeče regije so tiste, v katerih število na novo okuženih v zadnjih 14 dneh presega 140 na 100.000 prebivalcev.

Prebivalcem iz rdečih regij je od danes prepovedan prehod v druge regije

Med izjemami so prihod in odhod na delo, izvajanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti, zagotavljanje storitev za zavarovanje zdravja in premoženja, varstvo ali nega družinskega člana, dostop do lekarn ter zdravstvenih storitev in bolnišnic.

Iz rdeče v oranžno regijo lahko posameznik preide tudi, če je lastnik nepremičnine v oranžni regiji. Poleg tega je med izjemami tudi tranzit v drugo državo. Izjema je še koriščenje že rezerviranih turističnih namestitev.

Za uveljavljanje izjem bodo potrebna dokazila, tako kot je to veljalo spomladi za prehajanje mej občin. Prehode bo z naključnimi nadzori nadzorovala policija.

Na odprtih javnih krajih in v osebnih vozilih, če je v njem več oseb, ki ne živijo v istem gospodinjstvu, pa je obvezna uporaba zaščitne maske. Izjema so na primer otroci do 6. leta in osebe, ki izvajajo individualno športno vadbo, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj tri metre.