V tem tednu lahko pričakujemo povečano koncentracijo puščavskega prahu, ki bo največja od srede naprej. Posledica takega vremena je razvoj ciklonskega območja na Jadranu, ki bo s svojim okrepljenim južnim vetrom poskrbelo za "avtocesto prahu" med Afriko in Evropo, napovedujejo meteorologi na Ciklon.si in svarijo, da naj čiščenje jeklenih konjičkov še malce počaka. Puščavski prah bi lahko vztrajal kak teden.

Danes popoldne bo sicer oblačno s padavinami, rahel dež se bo od juga razširil tudi nad vzhodno Slovenijo. Na Primorskem bo pihal šibak do zmeren veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, ob morju do 15, v alpskih dolinah okoli 4 °C.

Jutri bo pretežno oblačno in večinoma suho, le na zahodu bo zjutraj in dopoldne še možen rahel dež. Popoldne se bo oblačnost trgala. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem do 11, najvišje dnevne od 12 do 18, v alpskih dolinah okoli 8 °C.

V četrtek bo večinoma oblačno, občasno se bodo pojavljale manjše padavine. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V petek bo oblačno, dež bo spet pogostejši.