Današnji Dnevnik poroča, da so kuharja Kristjana Anderliča, ki so ga na slovenski kulinarični sceni že nekaj casa pogresali, povsem slučajno nasli v prestižni dunajski restavraciji Glasswing. Danes 37-letni kuhar je prve korake naredil v dobro poznani mariborski gostilni Anderlič, šolanje pa je nadaljeval na srednji in višji gostinski šoli v Mariboru, potem pa je osvajal vsakovrstne nagrade, kot mladi kuhar in kot sommelier. Nadaljeval je v vrhunskih restravracijah, znan je pod tem, da je zagnal denimo restevracijo Sedem, sodeloval pa je tudi v kulinaričnem šovu Masterchef Slovenija kot glavni kuhar projekta.

Na vprašanje Dnevnika, zakaj se je odločil za Dunaj, Kristjan med drugim odgovarja, da je imel zanimive ponudbe, a ga niso dovolj pritegnile k temu, da bi se resno vezal. "Razlogi za to so bili pogosto različni stili kuhanja, ki mi niso tako pri scu. Obenem je Dunaj mesto, ki lahko zaradi svojega svetovljanstva in širine ponudi marsikaj. V vsakem primeru sem se preprosto odločil za krajši premor, da morda dobim nove poglede in nove razsežnosti. Dodelati bom poskušal nove tehnike in pridobiti nove izkušnje, do trenutka, ko se bom ponovno odločil postati glavni kuhar ali bolje povedano kreativni vodja, ko bom lahko iskreno ustvarjal - iz sebe in iz ljubezni do kuhanja."

O povratku v domačo gostilno za zdaj ne razmišlja, pri tem razkriva le, da je do neke mere že našel svoj stil, mednarodna kariera pa je zgolj postanek do cilja. Ima druge ideje, prida, lokacija pa še ni določena.