Po dolgem obdobju, ko so bile nevihte napovedane praktično vsak dan, se bo danes začelo vsaj nekaj zaporednih dni sončnega vremena brez večjih padavin. Temperature bodo prijetne, vendar bolj spomladanske kot poletne, v Mariboru se bodo dnevne gibale pri okoli 20 °C.

Pravo poletje se bi lahko pri nas začelo na začetku koledarskega

Kot napovedujejo na ciklon.si /srednjeročna napoved, sredozemski ciklon, ki bo potoval proti Balkanu, naj ne bi bistveno vplival na vreme pri nas, tako bo verjetno tudi v drugi polovici naslednjega tedna večinoma sončno vreme z večjo verjetnostjo popoldanskih ploh in neviht.

Pravo poletje pa bi se lahko pri nas začelo na začetku koledarskega, na severu se je precej segrelo v zadnjih dneh in po 20. juniju do jeseni ni več pričakovati ekstremno hladnih prodorov hladnega zraka proti Sredozemlju.

Napoved za poletje AccuWeather sicer za naše območje navaja, da lahko pričakujemo poletje, polno neviht. Zna priti tudi do hujših vročinskih valov, vendar je malo verjetno, da se bo ponovila ekstremna rekordna vročina lanskega poletja. Zaradi hujših, a redkejših vročinskih valov bodo lahko temperature za našo regijo celo nekoliko nad zgodovinskim povprečjem.