Po zadnjih informacijah so se ob popoldanskem silovitem nalivu nekatere ceste in travniki pri Radljah ob Dravi spremenili v potoke, voda je zalila tudi nekaj objektov. V kratkem času je tam padlo več kot 30 litrov dežja na kvadratni meter. Na srečo se zdaj razmere počasi že umirjajo, a jutri in v torek lahko vreme spet povzroča težave, še poroča Arso. Kot dodajajo, so na območju Pohorja silovito narasli manjši hudourniški vodotoki, ki ponekod tudi poplavljajo.

Zvečer bodo na vzhodu še krajevne plohe, drugod se bo dogajanje že umirilo. Ponoči se bo pooblačilo, predvsem na zahodu se bodo pojavljale posamezne plohe in kakšna nevihta. Zjutraj se bo dež od juga razširil nad večji del Slovenije. Jutranje temperature bodo od 11 do 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami, možni bodo močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Goriškem in ob morju do 23 stopinj Celzija. V torek in sredo se bo nadaljevalo nestanovitno vreme. Spremenljivo do pretežno oblačno bo, pogosto bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.