Slovenija

Janez Janša: "Očitno je čas za interpelacijo vlade"

Uredništvo , 05.02.24 ob 09:46

Janez Janša, predsednik SDS, se je sinoči oglasil z zapisom na omrežju X.

Janez Janša: "Očitno je čas za interpelacijo vlade"

Janez Janša se je glede afere Sodna stavba pozno sinoči oglasil z zapisom na omrežju X.

"Omrežje stranke SD pod taktirko generalisima Žiberta organizira super drag nakup Litijske. Verjetno za financiranje nakupa novega štaba na Nazorjevi. Stranka s 6 poslanci in visokimi dolgovi si je namreč poleg judovske vile omislila še eno lokacijo sredi Ljubljane. Zagotovo vse požegna tudi Tanja Fajon. Nemogoče, da predsednica stranke ne bi vedela za tak projekt. Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan obljubi, da bo na finančnem ministrstvu zagotovila dodaten denar in to tudi izpelje. Iz državne rezerve," je zapisal Janša in dodal, da v nobeni vladi to ni mogoče brez predhodne zelene luči ministra za finance in predsednika vlade. 

"Vlada nato tudi formalno potrdi nakup in šele potem Švarc Pipan podpiše pogodbo. Ker je vse dogovorjeno, finančni minister Klemen Boštjančič plača že naslednji dan," nadaljuje.

 

"Ko izbruhne afera, se objektivno najbolj odgovoren, predstojnik organa, ki je dokončno odločil o spornem nakupu, naenkrat prelevi v preiskovalca. To je možno samo v Sloveniji, ker osrednji mediji to kupijo in prikrivajo nekaj, kar bi bilo v vsaki normalni državi jasno vsem prvi dan. Kajti tu sta tudi po logiki možni samo dve razlagi: Ali je predsednik vlade Robert Golob v spornem poslu s tihim soglasjem finančnega ministrstva od samega začetka ali pa je tako nesposoben, da mu milijone iz državne rezerve zapravljajo sekretarji vladnih strank. In v tem drugem primeru bi bila zadeva še hujša. Kajti potem se postavi vprašanje, koliko Litijskih se še skriva pod preprogo," je zapis končal Janša. 
 

kvalifikacije
Slovenski košarkarji nadigrali še Izraelce
serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26