Po nedavnem navijaškem incidentu na nogometni tekmi v Murski Soboti, po katerem je bilo poškodovanih več nogometašev, se bodo danes na sestanku o dodatnih ukrepih na tem področju pogovarjali minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter predstavniki OKS in NZS.

Kot so sporočili iz ministrstva za notranje zadeve, se bosta Poklukar in Han srečala s predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije in Nogometne zveze Slovenije. Govorili bodo o dodatnih ukrepih, s katerimi bi lahko takšna dejanja, kot je zaznamovalo tekmo v Murski Soboti, v prihodnje preprečili.

O odločitvah bodo javnost seznanili ob 16. uri z izjavo za medije.

V nedeljo so na nogometni tekmi Mura - Maribor v 58. minuti organizirani navijači Maribora ob zelenico, kjer so se ogrevali domači nogometaši, odvrgli močno eksplozivno telo. Zdravniško pomoč je moralo poiskati pet nogometašev, kondicijski trener Mure ter pobiralec žog, ki so bili najbližje mestu eksplozije. Sodnik je tekmo najprej prekinil, nato pa odpovedal. O njeni usodi in kaznih za vse vpletene bo odločal disciplinski sodnik NZS.

Dogodek so enotno obsodili tako v NZS in OKS kot v obeh klubih. NZS je ob poudarku ničelne tolerance ob takšnih izgredih dodala še, da bo treba potegniti ločnico med navijaštvom in huliganstvom ter to področje tudi urediti sistemsko in celovito.