V Mestni občini Ljubljana za Pogačarja in Rogliča pripravljajo sprejem, ta bo prihodnji ponedeljek na Kongresnem trgu.

FOTO: Ljubljanski grad

Kot smo že poročali je slovenski kolesar Tadej Pogarač veliki zmagovalec dirke po Franciji. Postal je drugi najmlajši zmagovalec Toura, mlajši je bil le Henri Cornet davnega leta 1904. Enaindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je v nedeljo v rumeni majici varno prečkal ciljno črto na Elizejskih poljanah in postavil piko na i izjemnim predstavam na Touru. Na njem je blestel tudi na koncu drugouvrščeni Primož Roglič.

Že v nedeljo je nekaj sto Slovencev Pogačarja in Rogliča pričakalo na ciljni črti v Parizu, med njimi sta bila tudi predsednik republike Borut Pahor ter zunanji minister Anže Logar. Slavnostno je bilo tudi v rodnih krajih Pogačarja in Rogliča, Komendi in Kisovcu.

Kolesarjem se je poklonila tudi prestolnica

V Mestni občini Ljubljana za Pogačarja in Rogliča pripravljajo sprejem, v ta namen je, kot je na družabnih omrežjih zapisal župan Zoran Janković, Ljubljanski grad obarvan rumeno. “V Ljubljani ju in vas z veseljem pričakujemo na Kongresnem trgu, v ponedeljek, 28. septembra.” Več informacij o samem sprejemu sledi v prihodnjih dneh.

Z Mestna občina Ljubljana smo se dogovorili, da Ljubljanski grad v Tadejevo in Primoževo čast zasveti rumeno!

#slovenijavrumenem

Objavil/a Kolesarska zveza Slovenije dne Nedelja, 20. september 2020