Izgubljeni pomeranec Čarli, ki je pred letom dni izginil iz naselja blizu Ribnice, se je končno vrnil domov. Po dolgem in neuspešnem iskanju so ga minuli teden našli policisti v Kopru.

Čarli je izginil 4. januarja 2023. V iskalno akcijo so se takrat vključili gasilci, prostovoljci z dronom in slovenska podružnica združenja K9, a psa žal niso našli. Domačini so že obupali, saj so bili prepričani, da je bil Čarli bodisi ukraden bodisi mrtev. Vendar pa se je zgodba prejšnji teden srečno končala.

 

Čarli je bil po vsej verjetnosti odtujen

"Danes so domači dobili klic koprske policije. Preverjali so sumljiva vozila, v enem našli pse, preverili čipe – in glej ga: Čarli med njimi," je na svojem Facebook profilu zapisala skupina K9. Psa so seveda takoj odpeljali v Zavetišče Marjetica, kjer so ga z veseljem pričakali lastniki. Lastniki so prepričani, da Čarli ni odtaval sam, temveč ga je nekdo vzel.

 

Združenje K9 pa je pri tem še opozorilo, da psi niso naravni plen lisic in da iskalni psi s svojim izostrenim vohom lahko zaznajo, ali je pes na določenem območju umrl ali ne. V tem primeru so bili psi prepričani, da je Čarli živ, kar je lastnikom dalo upanje, da ga bodo nekega dne le našli. Iskalna akcija je tako skupno trajala eno leto, en mesec in 26 dni.