Preverjamo kako težke dni preživljajo znani in kaj nam sporočajo?

Tokrat smo govorili z direktorico Zavoda za turizem Maribor-Pohorje Doris Urbančič Windisch. Za samoizolacijo se je odločila v petek 13. marca, isti dan je sklicala tudi izredni sestanek vseh zaposlenih na Zavodu za turizem Maribor – Pohorje.  »Občutki so mešani. Zagotovo so se vsem ob izrednih razmerah zgrnili oblaki in pregnali sonce iz obzorja. Bil je trenutek spoznanja, da je treba zadeve jemati resno in upoštevati dana navodila NIJZ in Vlade RS je povedala in dodala, da je sama po naravi optimist in do konca ni verjela, da bo koronavirus imel takšne razsežnosti. Žal tokrat pozitivne misli in upanje niso bile dovolj.

»Pomembno je, da se vsi zavedamo, da je v dani situaciji potrebno dosledno spremljati navodila in razmišljati o prihodnosti. Sedaj je čas, da se vsaj za trenutek, tisti, ki nam delo to dopušča, umirimo, pogledamo vase, najdemo stik sami s seboj, globoko vdihnemo in napolnimo z energijo, ki jo bomo kmalu potrebovali.«

Počne vse, za kar ji sicer zmanjka časa

Dneve preživlja v krogu svoje družine, moža, hčerke ter sina. Počne vse tisto, za kar ji sicer zmanjka časa – časa zase. Vsak dan se sama ali z družino poda na sprehod, kolesarjenje, tek, rada tudi bere. »Vzamem si čas, da prisluhnem zvoku narave, se poklonim soncu. Ker za otroke to niso počitnice, redno spremljamo e- šolske novice od doma, zato jima stojim ob strani in jima pomagam, v kolikor to seveda potrebujeta. Hkrati je 20. 3. bil prav poseben dan, hči je namreč praznovala 13. rojstni dan. Počela sem vse to kar počno mame, pekla torto (čokoladno in sadno), da zadostim vsem družinskim željam. Praznovanje je bilo res številčno, skupno smo bili štirje ,« se pošali.

Ne pozabimo drug na drugega

In kaj sporoča našim bralcem? »Bralkam in bralcem bi sporočila, da imamo v Mariboru najstarejšo gospo, ki živi in raste že več kot 450 let na Lentu. S tem seveda mislim na Staro najstarejšo trto na svetu. Verjamem, da nosi v sebi sporočilnost, ki nam v danih trenutkih zagotovo lahko daje navdih in nas poziva k vztrajnosti in nam sporoča, da bomo koronavirus pregnali in se skupaj podali na ponovno bolj obljudeno pot, pot polno upanja in optimizma in predvsem dejstvo, da je pomembno, da ne pozabimo drug na drugega in, da v danih trenutkih najdemo vrednoto, ki je najpomembnejša in smo jo v svojem vsakdanjem tempu kdaj pa kdaj pozabili, to je skrb za drug drugega.«

 V trenutno izredno težkih razmerah poziva vse, da podprejo skupno akcijo s sporočilom »ostani doma – potuj jutri; stay home but travel tomorrow« tudi vi in ostanite zdravi.