Na sceni

VIDEO: To je zmagovalna pesem letošnjih Melodij morja in sonca

Uredništvo , 10.07.23 ob 09:46

Na festivalu MMS debitiral leta 2016 s skladbo Glasba.

VIDEO: To je zmagovalna pesem letošnjih Melodij morja in sonca

Gregor Ravnik, ki je slovenski javnosti znan, kot klasično šolani pevec, ki klasiko kombinira z zabavno glasbo, je postal veliki zmagovalec MMS. »Zame je zmaga na 42. festivalu Melodije morja in sonca nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo v letošnjem letu. Glede na to, da sem Primorec, sem na to zmago še toliko bolj ponosen in počaščen, da so tudi ljudje nagradili Torek. Da se lahko postavim ob bok najlepšim melodijam enega lepših festivalov pri nas, nastopati pred polnim Avditorijem, je za vse nas glasbenike poseben, čaroben občutek, ki povzdigne naše nastope na še višji nivo«, je povedal Gregor Ravnik, zmagovalec MMS po izboru tako strokovne žirije, kot tudi slovenske javnosti, ki je s telefonskim glasovanjem potrdila izbor žirije.

Na festivalu Melodije morja in sonca ni sodeloval prvič

Gregorju festivalski odri niso tuji, saj je na MMS debitiral leta 2016 s skladbo Glasba. Na Melodijah morja in sonca 2017 je znova požel odlične odzive s pesmijo Med nama, za katero je prejel tudi nagrado za najboljšo izvedbo. Na festivalu Ema 2018 je nastopil s skladbo Zdaj je čas In istega leta je na Popevki prejel nagrado za najboljšo interpretacijo za skladbo Ti si. Na festivalu Popevka 2021 pa je slavil zmago po mnenju strokovne komisije za skladbo v celoti.

Pesem Torek, bo ta torek dobila tudi video podobo, Gregor pa že pripravlja projekte za jesen/zimo in svoj album v začetku leta 2024.

»Zelo se veselim prihodnjih projektov, ki me čakajo. Že kmalu se s svojo glasbeno ekipo odpravljamo v studio, kjer snemamo album. Veselim se novih skladb, nove glasbe in komaj čakam, da jih predstavim slovenski javnosti«, je še dodal pevec, ki svojo letošnjo zmago na MMS še ni čisto dojel.

Spot Torek bo za marsikoga presenečenje, saj se v njem pojavi znana Slovenska pevka, a tokrat v drugačni vlogi…