Slovenska izvajalka na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije Raiven bo skladbo Veronika, s katero bo maja nastopila v švedskem mestu Malmö, so danes premierno predstavili v večerni oddaji na prvem programu TV Slovenija.

Pred premiero je Raiven s pravim imenom Sara Briški Cirman razkrila nekatere podrobnosti o skladbi. Med drugim, da je pesem Veronika nastala po navdihu lika Veronike Deseniške, prve ženske, ki je bila v Sloveniji obtožena čarovništva.

Kot meni glasbenica, so določene krivice, obtoževanja in obsojanja ljudi, podobno kot v Veronikinem času, prisotne še danes in bodo tudi še nekaj časa. Zgodba se ji je zato zdela primerna, da bi jo pripeljala v leto 2024 in preko nje spregovorila o univerzalni temi. Besedilo in glasbo je tako kot za vse svoje skladbe doslej prispevala sama.

Pričakovanj od tekmovanja nima, želi pa si, da bi lahko popolnoma uživala v evrovizijski izkušnji in jo izkoristila na način, da kot umetnica zraste in iz nje dobi podobne priložnosti. Največje televizijsko glasbeno tekmovanje se ji zdi dobra možnost za to, da se odprejo kakšna vrata, tudi v tujini. Vendar pa njena pot gotovo ne bo podobna poti lanskoletnih predstavnikov Joker Out, ker so si tako zelo različni, je še povedala Raiven.