Na sceni

VIDEO: Nika Zorjan razkrila, zakaj se je umaknila z glasbenih odrov

Uredništvo , 21.08.23 ob 11:01

Pred skoraj pol leta je Nika Zorjan oznanila umik z glasbenih odrov.

VIDEO: Nika Zorjan razkrila, zakaj se je umaknila z glasbenih odrov

Nika Zorjan, priljubljena slovenska pevka, je aprila oznanila umik z glasbenih odrov. Takrat je izjavila, da je včasih potrebno poslušati svoje telo, se ustaviti ter si vzeti čas zase, in da bo potrebovala vsaj mesec dni pevske pavze. Junija je s pevcem Rokom Piletičem objavila kratek video, v katerem je namignila, da se sooča s težavami z glasilkami.

V nedavno objavljenem videu na Instagramu pa je razkrila več podrobnosti o tem, kaj se je v resnici dogajalo, poroča Žurnal24.si. Dejala je, da je že nekaj časa opazovala, da se ji po nastopih glas ni vrnil v normalno stanje in da je imela težave s komunikacijo. Obiskala je foniatra, ki ji je povedal, da ima polip oz. vozliček na glasilkah. Med obdobjem okrevanja ni smela peti niti preveč govoriti. To je bilo zanjo zelo težko: “To me je zelo prizadelo, saj sem po naravi klepetulja in ker po naravi prehitro govorim, še posebej, kadar uporabljam prekmursko narečje, se glasilki se med sabo udarjata in to poslabšuje proces zdravljenja”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nika Zorjan (@nikazorjan)

Težavo je želela zadržati zase

Nika je povedala, da ni prisotnega zdravila za tovrstne težave, ampak je čas tisti, ki bo pokazal, kdaj se bodo njene glasilke popolnoma zacelile. Med obdobjem okrevanja je redno obiskovala učiteljico petja in logopedinjo. To izkušnjo je sprejela kot lekcijo za življenje ter kot opomin, da mora še bolj ceniti svoje glasilke. Izrazila je tudi hvaležnost do vseh, ki jo podpirajo, ter poudarila, da se vse dogaja z razlogom.

Nika je razkrila, da se je odločila zadržati to težavo zase, saj se je bala morebitnih člankov, ki bi razkrili njeno težko obdobje. Prav tako je izpostavila, da premalo ljudi govori o tej problematiki, ki v Sloveniji ni tako redek pojav. Nika je zaključila z zahvalo svojim podpornikom ter delila novice o prihajajočih nastopih. Pod videom so se pojavili številni pozitivni komentarji, kjer so ji mnogi znani osebosti izrazili podporo in zapisali, da se vse dogaja z razlogom ter da zdaj še bolj sije.