V Londonu se je danes odvila tradicionalna rojstnodnevna parada, ki jo vse od leta 1748 vsako leto izvedejo v čast vladajočega monarha. Veliko oči je bilo ob tej priložnosti usmerjenih v princeso Kate, ki se je danes v javnosti pojavila prvič po diagnozi raka v začetku leta.

Kraljeva družina veselo pozdravila z balkona Buckinghamske palače

Vojaška povorka je pri Buckinghamski palači krenila po bližnjih ulicah, kjer je kralj Karel III. med drugim pregledal vojaške čete. Pridružila se mu je njegova soproga Camilla. Njegov najstarejši sin in prestolonaslednik William je sodeloval na konju in v vojaški uniformi. V Londonu je dogodek spremljalo več tisoč ljudi.

Veliko oči je bilo usmerjenih v 42-letno soprogo prestolonaslednika Williama, princeso Kate. Gre za njen prvi dogodek v javnosti od decembra lani in razkritju marca, da zaradi raka, ki so ji ga odkrili med operacijo, prejema kemoterapijo. Čeprav vidno shujšana, je v beli obleki žarela, cel čas je tudi izgledala zelo nasmejana.

Fotografi so jo med drugim ujeli v kočiji, v kateri se je skupaj z otroki, desetletnim Georgem, devetletno Charlotte in šestletnim Louisom, popeljala po poti povorke. To so si nato še ogledali iz notranjosti ene od stavb, na koncu pa zbrane skupaj s kraljem in kraljico ter Williamom pozdravili z balkona Buckinghamske palače.

Tudi letos na balkonu ni kraljevega mlajšega sina princa Harryja in njegove žene Meghan Markle, saj že drugo leto zapored nista bila povabljena na veličastni dogodek.