Po vseh energičnih singlih in prekipevajočih koncertih ob izidu albuma ‘Such is Life’ Happy Ol’ McWeasel leto zaključujejo drugače – z umirjeno balado ‘Somewhere’, ki bo v zimskih (in prazničnih) časih brez dvoma pogrela.

Nepričakovan preobrat ob koncu leta

Happy Ol’ McWeasel slovijo po svoji divji, neulovljivi, energični naravi. Tako je že vse od njihovih začetkov, saj je ravno slednja ena od ključnih značilnosti banda. A tudi najbolj eksploziven band rad ponudi preobrat – in točno to s skladbo ‘Somewhere’ ponujajo Vizli. ‘Somewhere’ je akustična balada s subtilno in prefinjeno glasbeno linijo, ki jo dopolni tudi violončelo, saj se je sedmerici pri izvedbi skladbe začasno pridružil še osmi član Gorazd Strlič, prvi violončelist simfoničnega orkestra Opere in baleta Maribor. Skladbo lahko v malenkost drugačni različici slišite tudi na aktualnem albumu ‘Such is Life’.

In če smo od Happy Ol’ McWeasel vajeni norčavih spotov, tudi na tem področju tokrat hodijo po drugi poti. Spot za skladbo ‘Somewhere’ so posneli v mariborskem Sodnem stolpu z režiserjem Nikolajem Vodoškom in direktorjem fotografije Petrom Perunovićem. In oba omenjena sta imela pomembno nalogo – pripraviti video, ki band predstavlja tam, kjer so bandi doma – na odru, na koncertu, četudi brez občinstva. Nastal je drugačen vizualni izdelek, ki jih prikazuje v luči, kot jih nismo vajeni – surove, ranljive, umirjene. In mojstre svojih instrumentov.