Umrl je Aco Razbornik, velikan slovenske glasbene produkcije, je poročanje Vala 202 povzel spletni portal Siol. Leta 1946 rojeni Razbornik se je v slovensko glasbeno zgodovino zapisal kot človek, ki je posnel vrsto kultnih slovenskih albumov.

Prvi je bil leta 1973 album Odpotovanja kantavtorja Tomaža Pengova, ki sta ga z improvizirano opremo posnela pri Pengovu doma.

"Bil sem samouk in amater. Začel sem na elektroservisu na Mačkovi ulici v Ljubljani, kjer sem popravljal magnetofone in hi-fi opremo. Tam sem glasbenikom tudi popravljal mikrofonske kable in drugo opremo," je pred nekaj leti v intervjuju za Delo opisal svoje začetke.

Ustanovitelj slovitega studia Tivoli

V 80. letih je Razbornik ustanovil Studio Tivoli in tam posnel več kot 500 albumov. O studiu je v omenjenem intervjuju povedal: "No, saj studio niti ni bil vrhunski, imel je pač solidno opremo za tiste čase. Bil pa je konkurenčen državnim studiem, ker sem imel 24-kanalno snemalno mizo. To je omogočalo več ustvarjalne svobode in več nasnemavanj."

Kot mojster zvoka je sodeloval z največjimi imeni slovenske glasbe, kot so Buldožer, Pankrti, Lačni Franc, Laibach, Siddharta in Big Foot Mama, ter z glasbeniki s področja nekdanje Jugoslavije, kot so Bijelo dugme, Ekatarina Velika, Oliver Dragojević, Arsen Dedić, Josipa Lisac in Mišo Kovač, snemal pa je tudi z Andreo Bocellijem in Josejem Carrerasom, še poroča Siol.