V srcu Maribora že 24 let stoji kavarna in klub TRUST. Prostor, kjer se najdejo vsi, od študentov pa vse do starejše generacije, ki je z leti spremljala razvoj lokala. TRUST pa ni le prostor, kjer lahko uživate v jutranji kavi ali popoldanski pijači; je kraj, kjer se dan začne in konča.

TRUST je že 24 let nepogrešljiv del predvsem našega nočnega življenja

Zgodovina TRUSTA sega v leto 2000, ko so bili prostori v poslovni stavbi Meltal preoblikovani, zgoraj v kavarno, spodaj pa v klub. Od takrat je lokal nepogrešljiv del nočnega življenja v Mariboru. V zlatih časih je bil znan predvsem po svoji živahni atmosferi, plesanju na mizahodlični glasbi in prijaznem osebju. Raznolika glasbena ponudba, od rocka in popa do elektronike in hip-hopa, je privabljala obiskovalce različnih okusov. Poleg tega pa so se pri njih redno odvijali tudi tematski večeri, koncerti in drugi dogodki, ki so dodatno obogatili pestro ponudbo. Dva poslovna partnerja Darko Šerbinek in Marko Safran, sta lokal prevzela leta 2014. "Midva kot najemnika sva v dogajanje v TRUSTU vključena že od vsega začetka. Darko kot natakar in barman, jaz pa v preteklosti kot DJ. Lokal čutiva in ga posledično vodiva s srcem in dušo," nam je v pogovoru zaupal Marko Safran.

V zadnjih letih je TRUST svojo ponudbo še nadgradil, kljub temu pa ostaja zvest svojim koreninam kot ena izmed najbolj znanih kavarn in priljubljenih nočnih klubov v Mariboru, ki nudi raznoliko glasbeno ponudbo in širok izbor pijač. "Kar se kluba tiče delamo med tednom zabave za študente, vse ostalo pa se dogaja za vikend. Z udeležbo na dogodkih smo zadovoljni, vendar je dejstvo, da je potrebno nove prireditve ustvarjati premišljeno, saj je v Sloveniji trenutno nekoliko manj zanimanja za klubska dogajanja. Opažamo, da je ta trend nekoliko upadel. Smo pa tudi z dogodki v kavarni zelo zadovoljni, tam namreč pripravljamo stvari za malo starejšo generacijo, ki pa ji tovrstnih dogajanj primanjkuje," je poudaril Safran.

[[image_1_article_64170]]

V petek, 15.3., pripravljajo v kavarni prav poseben dogodek

Ob 24. obletnici se boste lahko prepustili glasbi in zabavi ob zvokih priznanega virtuoza Gorana Bojčevskega na saxofonu, obogatenih z disco ritmi DJ Berti-ja, ustanovitelja SanfranDisco Voyage zabav. Bojčevski je na svojem inštrumentu virtuoz, ki je poznan predvsem po združitvi klasične in etnoglasbe. Ustvaril je tudi svoj lastni slog, ki ga je poimenoval balkan nuevo. Med drugim pa je prejel bronasti grb MOC za izjemne ustvarjalne dosežke v letu 2018. Po mnenju kritikov se vseskozi uvršča med najboljše svetovne klarinetiste.

Safran nam je poleg tega zaupal, da gre za glasbenika, ki je sodeloval z Gibonnijem, Vlatkom Stefanovskim in Aco Pejovićem. "Dejstvo je, da on na takšnih zabavah drugače ne igra. Mi smo ga sicer pred časom prepričali, da nam je igral na zabavi s podlago house glasbe in so bili gostje čisto navdušeni, on pa še bolj. Zaradi tega smo se odločili poskusiti ga povezati še z disco glasbo – to bo nekaj novega in drugačnega," je še dodal.

Glasbeno potujejo v čas dobre stare disco glasbe

[[image_2_article_64170]]

Stara disco glasba se bo v tem primeru mešala z novejšimi disco zvoki. Dogodek med drugim obljublja 24% popust na mešane pijače večera, ki bodo pripravljene v sodelovanju z Jamesonom, posebno dekoracijo iz Hiše vizij, hostese, barmane in še več. 

Obletnica je načeloma namenjena celemu kompleksu, bo pa tokrat v fokusu kavarna, saj bo v klubu 19.3. posebna obletnica študentskih zabav.