Letošnja Kmetija se počasi zaključuje, potekal je zadnji boj pred finalom in zadnje mesto finalista si je priboril Lenartčan Alen Ploj. V finalu se je tako pridružil Nuši Maloprav, Žanu Simoniču, Timu Novak in Patriciji Virant. Zaradi načina, kako si je priboril mesto, pa so njegovi sotekmovalci izrazili mnenje, da si ga ni zaslužil.

Ni se boril, ker se ni želel poškodovati

Alen se je v areni pomeril s Šentiljčanom Francem Rajšom, ki je po izgubi dvoboja izpadel tik pred finalom. Alen ga je premagal v spretnosti in znanju. Največ ogorčenja pa je poželo Alenovo dejanje v drugem boju, ki ga je predal in izgubil z 10 proti 0.

Tekmovalca sta se mogla v boju moči z ogromnima podloženima palicama potiskati s platforme. Vendar je kmalu postalo jasno, da se Alen ne bori, zato ga je tudi Natalija opozorila, da se mora v areni bojevati. Nato je pokazal malo večjo vnemo, vendar vseeno ni bilo videti pravega upora proti sotekmovalcu.

“Še preden sem vstopil v šov Kmetija, sem za to igro vedel, da se ne bom bojeval na vso moč, in sicer zaradi možnosti poškodb. Najhujše za športnika je poškodba. Ko pridem iz šova, me čaka delo. Če bi se tukaj poškodoval, se vse ustavi. Nisem hotel tvegati,” je Alen razložil svojo odločitev in dejal, da je vedel, da je Franc močnejši od njega.

Njegovi sotekmovalci pa so imeli ob gledanju dvoboja zanj ostre besede. “65 dni si v Kmetiji in ti se bojiš, da se boš opraskal,” je povedal Žan in dodal: “Glede na njegovo obnašanje v šovu se mi ne bi zdelo nenavadno, če bi, v primeru, da bi izgubil prvo igro, predal drugo. Jaz bi se boril z zobmi, če bi bilo treba.”

Tudi po Patricijinem mnenju si je finale bolj zaslužil Franc, saj se je za posestvo razdajal mnogo bolj kot Alen.