Na sceni

Taylor Swift strta prestavila koncert

Uredništvo , 19.11.23 ob 13:35

Po smrti oboževalke zaradi vročine je preložila nastop v Riu de Janeiru.

Taylor Swift strta prestavila koncert

Ameriška pevka Taylor Swift je po smrti oboževalke na koncertu v Riu de Janeiru zaradi ekstremne vročine preložila sobotni nastop v tej brazilski metropoli. Priljubljeno glasbenico, ki v okviru svetovne turneje trenutno nastopa v Braziliji, je smrt 23-letne oboževalke, kot je zapisala na družbenih omrežjih, močno pretresla.

Koncert prestavljen na ponedeljek

Glasbenica je v soboto zvečer na Instagramu sporočila, da morata biti varnost in dobro počutje njenih oboževalcev in članov ekipe na prvem mestu. Njen sobotni koncert v Riu de Janeiru je tako prestavljen na ponedeljek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Brazilija se je znašla v primežu hudega vročinskega vala. V soboto popoldne so v Riu de Janeiru namerili 42,5 stopinje Celzija, vročinski indeks pa je dosegel celo 59 stopinj.

Neznosne razmere so tudi v Rocinhi v južnem delu Ria de Janeira, ki je največja favela v državi. Tam so že osem dni brez elektrike. Varuh človekovih pravic je zato vložil skupinsko tožbo, v kateri zahteva pravice več tisoč oškodovancev, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

“Pustiti ljudi v skupnosti Rocinha brez električne energije toliko dni v razmerah izjemne vročine je nečloveško ravnanje z ranljivo populacijo,” je ob tem dejal koordinator specializirane enote za zaščito potrošnikov Eduardo Chow de Martino Tostes.

Utrpela srčni zastoj

V petek se je med koncertom Taylor Swift na stadionu v Riu zgrudila 23-letna oboževalka. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer je kasneje umrla. Po navedbah zdravstvenih oblasti v mestu vzrok njene smrti še preiskujejo, po navedbah tujih medijev pa naj bi utrpela srčni zastoj.

Swift je od marca na svetovni turneji The Eras Tour, v Braziliji pa naj bi imela šest nastopov. Evropski del turneje se bo predvidoma začel v Parizu maja 2024.

Obiskovalci koncerta so pred tem opozorili, da jim organizatorji kljub visokim temperaturam niso dovolili na stadion prinesti plastenk z vodo. Taylor Swift je bila ob smrti oboževalke pretresena. Kot je zapisala na Instagramu, je njeno srce “strto”, sama pa da se zaradi tega počuti “skrušeno”.

STA