Umrl je ameriški karakterni igralec Michael Emmet Walsh, ki je zaigral v več kot 100 filmih, med drugim tudi v Iztrebljevalcu Ridleyja Scotta. Nastopil je tudi v številnih televizijskih produkcijah. Umrl je v bolnišnici v ameriški zvezni državi Vermont po srčnem zastoju. Star je bil 88 let, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaigral v 199 igranih filmih in več kot 250 televizijskih produkcijah

V šestih desetletjih kariere je zaigral v 199 igranih filmih in več kot 250 televizijskih produkcijah, je povedal menedžer Sandy Joseph, ki je sporočil novico o njegovi smrti. Leta 1982 ga je režiser Scott postavil pred kamero skupaj s Harrisonom Fordom, in sicer v vlogo policista v znanstvenofantastičnem trilerju Iztrebljevalec. Dve leti kasneje je v režijskem prvencu bratov Coen Krvavo preprosto odigral zasebnega detektiva. Vloga mu je prinesla nagrado spirit za najboljšega igralca.

Kot igralec je Walsh debutiral leta 1969 v glasbenem filmu Alice's Restaurant. Snemal je tudi z drugimi znanimi igralskimi imeni, med drugim z Dustinom Hoffmanom v vesternu Mali veliki mož, Ryanom O'Nealom in Barbro Streisand v komediji Zakaj te očka pušča samo?, Steveom Martinom v komediji Bedak in Robertom Redfordom v drami Brubaker.

Zaigral je tudi ob Julii Roberts in Dermotu Mulrooneyju v romantičnem filmu Moj bivši se poroči, med njegovimi zadnjimi nastopi na filmu pa je bila vloga paznika v trilerju Nož v hrbet iz leta 2019, poroča STA.