Po poročanju hrvaških medijev so malega Aleksandra vrnili Severini. Skrbništvo si delita oba, pevka in otrokov oče Milan Popović. Splitsko okrožno sodišče je ponovilo svojo prejšnjo pravnomočno odločitev, ki pravi, da morata oče in mati 12-letnega dečka izvajati "starševsko skrb soglasno, skupaj in enakovredno", poroča Jutarnji.hr.

Borila se bo za neodvisno skrbništvo

"Splitsko sodišče je spet izdalo sodbo kot leta 2021, pol-pol, še dobro, da so se vrnili k temu, vse je bolje kot dvakrat na teden po štiri ure, a ne bom se ustavila pri tem," je dejala Severina in dodala, da bo šla do konca.

Pred nekaj manj kot mescem dni je namreč vrhovno sodišče republike Hrvaške preklicalo prejšnji odlok splitskega sodišča in dečka dosodilo očetu, ki je tako postal edini skrbnik.

"Prosila bom za neodvisno skrbništvo in se bom zagotovo še naprej borila za vse ženske, torej njihove otroke, s katerimi se sistem poigrava, žrtve sistema in institucij, 'močne in nemočne žene," je povedala pevka.

Po odločitvi tričlanskega sodnega sveta je odločeno, da bo deček živel izmenično pri mami in očetu, 14 dni na mesec, na njunih naslovih v Zagrebu. Sodišče meni, da je v najboljšem interesu otroka, da izmenično preživlja čas z očetom in mamo, ne glede na njegovo posebno željo, da bi še vedno želel živeti z mamo