Osemnajstletni Rene se je na šovu Slovenija ima talent predstavil pod vzdevkom “Tucha” in osvojil srca sodnikov in gledalcev.

Foto: Slovenija ima talent, Pop TV

Rene/Tucha je sin priljubljenega štajerskega glasbenika, ki je že pred leti odložil mikrofon. Njegov oče je bil namreč del skupine Yo-Zo, sestavljene iz Zokija in Joca, ki sta navduševala s svojimi humorističnimi besedili. Ena izmed najbolj znanih skladb je bila “U, kaka ritka“, ki jo poznajo tudi ljudje izven Štajerske regije.

Yo-Zo sta svojo glasbeno pot začela leta 2001

Renejev oče je pred tem 15 let igral bas kitaro v različnih skupinah, Joco pa je bil bolj kot ne ljubiteljski DJ. Za šalo sta se odločila skupaj posneti pesem, ki pa je zelo hitro postala pravi hit in pustila neizbrisen pečat na glasbeni sceni.

Včeraj pa se je v oddaji pojavil Rene, ki je v svet glasbe prišel na drugačen način. Čeprav zaradi repanja v angleščini ni povsem prepričal dveh sodnikov – Lada in Marjetke, je obljubil, da se bo naslednjič predstavil v maternem jeziku. To je bilo dovolj še za tretji “DA“, ki mu je omogočil uvrstitev v naslednji krog. “Lahko se zmenimo, da bom naslednjič repal pol v slovenščini, pol pa v angleščini,” se je še pošalil.