Ceremonija zaobljub je v Poroki na prvi pogled ponovno poskrbela za mnogo presenečenj. Oba Mariborčana ostajata v šovu, tudi Rudi, ki je sicer podal odgovor 'odhajam', a ko se je njegova žena Marjetka odločila, da bosta v eksperimentu ostala, se je zdel s tem zadovoljen in je pripravljen delati na njuni zvezi. Tudi Andrej in Irena sta očitno prebrodila najhuje in sta se sedaj oba odločila, da ostaneta. A Mariborčan je delal scene v delu ceremonije, s katero načeloma nima ničesar.

Andrej ni mogel biti tiho

Strokovnjaki so na včerajšnji ceremoniji vendarle uslišali prošnjo Marka in Jerneje, ki sta želela ljubezenski eksperiment nadaljevati skupaj kot nov par. Čeprav so jim povedali, da se zamenjave parov načeloma ne obnesejo, so naredili zanju izjemo, a so poudarili, da bosta pod njihovim drobnogledom, saj sta zaradi njiju razpadla dva zakona. Strokovnjakom se to zdi odlična priložnost, da lahko vidimo, kako uspešna je lahko zveza, ki se začne zaradi močne začetne privlačnosti oziroma zaljubljenosti.

Ob tej odločitvi je bil zelo nazorno razburjen Andrej, ki je potiho komentiral in delal različne obraze, ki so zmotile tudi strokovnjake. Zato so prekinili pogovor z Markom in Jernejo, ter ga vprašali, če je v redu, nakar je odgovoril, da ni. Najbolj ga je motilo, da se je Marko obregnil ob njegovo bivšo ženo Saro in ne razume, zakaj ji ni dal več priložnosti.

Kristijan, originalno sicer mož Jerneje, ki je sedaj v paru z Markom, je v izjavi komentiral, da se Andreju pač vidi, da je iskrena oseba, 'pravi Štajerc'. Njegova žena Irena pa je dejala, da se Andreju s vtikavanjem v druge odnose vidi, da je konfliktna oseba.

[[image_1_article_65774]]

Tudi po prekinitvi se Andrej sicer ni umiril, ampak je še naprej z neverbalno komunikacijo dajal jasno vedeti, da mu dogajanje ne ustreza. Zato so ga strokovnjaki še enkrat vprašali, kar ga moti, nakar je dejal, da se mu zdi vse skupaj zelo čudno. Markota je označil za 'pravega žigola', ker tako menjuje žene.