Irena je šokirala s trditvijo, da naj bi njen mož Andrej imel oči uprte proti drugi nevesti v šovu. Po srhljivem odkritju je Irena svoje sume delila s Katjo, ki je potrdila, da ji Andrej pošilja sporočila in jo prosi, naj molči. Soočenje med temi tremi akterji pa ni bilo le pikro, temveč je razgalilo še več laži.

Andrej se je nenadoma spremenil

Irena je v pogovoru s solzami v očeh izpostavila, da se je Andrej nenadoma spremenil, da ni več komunikacije in da se odmika od nje, medtem pa daje pozornost Katji. Odločena razkriti resnico, je Irena izrazila željo, da vsi spoznajo pravi obraz Andreja. Kot da drama ni bila dovolj vroča, je Irena svoje frustracije delila tudi z Olgo.

Za Ireno in Andreja je ljubezenski eksperiment očitno postal poligon za razkritja, ki vzbujajo vprašanja o pristnosti odnosov in iskrenosti udeležencev. 

Prepričana je, da ima Mariborčan dva obraza: enega, ki ga kaže pred drugimi, in drugega, ki ga razkriva le njej. Skozi pogovor je med drugim razkrila njegovo pretvarjanje in kritiziranje Matica pred Katjo, a tihožitje pred njim.