Po pestrem dogajanju med Andrejem in Ireno so bili gledalci prepričani, da bosta Mariborčan in njegova žena eksperiment zapustila. A je ona presenetila z odločitvijo.

Zadnji trenutek si je premislila

Pretekli teden je bil izjemno naporen predvsem za Andreja in Ireno, saj sta skozi naloge strokovnjakov na dan prihajale predvsem velike razlike med njima.  Po prepiru z več udeleženci večerje in čustvenem zlomu Irene na skupni večerji je kazalo, da upanja za to, da bosta z Andrejem nadaljevala z eksperimentom, ni več. Po pogovoru s strokovnjaki na ceremoniji zaobljub, pa je prišlo do presenečenja.

"Najprej sem se odločila, da odhajam," je dejala strokovnjakom ter pojasnila, da si je tik pred ceremonijo premislila in se odločila, da ostaja. "Mogoče si samo želim, da se razideva na malo bolj prijateljski ravni. V nasprotnem primeru bi zagotovo šla," je utemeljila svojo odločitev.

Na drugi strani se je Andrej odločil, da bi rad zapustil eksperiment. Toda po pravilih eksperimenta morata oba udeleženca nadaljevati z eksperimentom, če eden od njiju napiše, da ostaja.

"Bomo videli, ali se bo dalo to kaj popraviti ali ne, sicer ne bo imelo smisla sploh iti naprej," je razplet, po katerem bo moral v eksperimentu ostati vsaj še en teden, pokomentiral Andrej. Irena pa je menila, da je lahko srečen, da si je premislila in mu dala priložnost, da popravi, kar je zakuhal.