Končna odločitev, ali želijo z zvezo nadaljevati tudi po eksperimentu Poroka na prvi pogled, je pričakala dva Mariborčana. Že preden sta Andrej in Irena prebrala svojo odločitev, je sicer bilo jasno, v katero smer se nagibata, saj sta oba namignila, da komaj čakata, da se ne vidita več. Andrej je bil nestrpen, da se eksperiment konča in lahko gre nazaj v svoje življenje, ob čemer je izrazil prepričanje, da mu bo v življenju uspelo.

[[image_1_article_66673]]

V svojem pismu je bil kratek, dejal je, da je v eksperimentu iskal svojo sorodno dušo, ki pa je ni našel: "Jaz sem bil vseskozi eksperiment jaz. Tebe sem spoznal kot veliko igralko z velikimi travmami in zaigranimi čustvmi. Kot ženska si bila zame slaba, kajti žena zna kuhati, zna pospravljati, zna tudi zlikati srajco... Pri tebi ni bilo od tega nič. Tako sem spoznal, da nikakor nisi ženska zame in boš v prihodnje samo znanka".

Irena se je v izjavi na njegov govor odzvala ostro, čeprav je dejala, da se je ni dotaknil. Označila ga je za bumbarja, neumneža, bedaka ...

Irena dramatično odkorakala brez, da bi pogledala v njegovo smer

Irena je nato prebrala svoj govor. "Če bi vedela, da bom spoznala takšnega človeka, kot si ti, se ne bi nikoli prijavila v ta eksperiment," je bila kratka in jedrnata, dodala je le, da je hvaležna, ker sedaj točno ve, kakšnega moškega noče. "Hvala ti za razsvetlitev in srečno na tvoji poti," je še dejala, dramatično odvrgla pismo in odkorakala. 

Andrej je dejal še, da ga njena reakcija ni prizadela, ker takšne stvari "delajo primitivci". Izrazil je prepričanje, da bi marsikatera ženska želela imeti moškega, kot je on. Dejal je, da se bo našla prava, Irena pa je samo za 'na psihatrijo'.