Pred smrtjo se je zdelo, da je Matthew Perry končno v dobrem stanju, sta v pogovoru v sredini jutranji oddaji Today povedala ustvarjalca priljubljene televizijske serije Prijatelji Marta Kauffman in David Crane. Oba sta še povedala, da je bil Perry v zadnjih tednih pred smrtjo bolj brezskrben kot kdaj koli prej, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Bil je srečen in živahen; videti je bilo, da ga nič ne obremenjuje”

Kauffman je razkrila, da se je s Perryjem, ki je zaslovel z vlogo Chandlerja Binga v seriji Prijatelji, pogovarjala le dva tedna pred njegovo smrtjo minulo soboto. “Bilo je super,” je povedala. “Bil je srečen in živahen; videti je bilo, da ga nič ne obremenjuje. Bil je res v dobrem stanju. Zato se to zdi tako nepošteno,” je dodala.

“Zdel se je boljši, kot je bil, ko sem ga videla pred časom. Bila sem tako navdušena, ko sem to videla. Čustveno je bil v dobrem stanju. Videti je bil dobro. Nehal je kaditi,” je še povedala Kauffman. Dodala je, da je bil igralec, ki je javno priznal, da se je dolga leta boril z odvisnostjo od alkohola in drog, trezen ter da je spoznal, da želi pomagati drugim odvisnikom. “In to mu je dalo namen,” je še povedala.

Perry je v svojih spominih Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing med drugim zapisal, da je porabil več kot sedem milijonov ameriških dolarjev za zdravljenje odvisnosti in da je bil vsaj 15-krat na odvajanju. Podrobno je opisal tudi operacije, ki jih je prestal zaradi dolgega boja z zlorabo substanc.

54-letnega igralca so minulo soboto našli mrtvega v masažni kadi na njegovem domu v Los Angelesu. Vzrok smrti še ni znan. Toksikološko poročilo naj bi bilo pripravljeno čez šest tednov.

Viri blizu preiskovalnih organov so sicer razkrili, da Perryjevo truplo ni bilo prepojeno z vodo, ko so ga v soboto našli reševalci. To pomeni, da igralec ni bil dolgo v vodi, preden so na kraj dogodka prispeli prvi reševalci. V stanovanju petkratnega nominiranca za emmyja tudi niso našli nobenih nezakonitih snovi, še poroča dpa.

STA