Kar dve dvorani so včeraj napolnili oboževalci Mirana Rudana. Ogledali so si dokumentarni film o Rudanovi 40 letni glasbeni poti, ki pa, kot je sinoči zagotovil sam, še zdaleč ni pri koncu.

Rudan povabil na ogled drugega dela - čez 40 let

Dokumentarni film Amen v zgodbo povezuje 40 letno glasbeno življenje Mirana Rudana. Čez celoten film pa podajajo svoj pogled na ustvarjanje in življenje njegovi glasbeni prijatelji in tisti, ki so bili in še vedno so vpeti v njegovo življenje. Od začetkov iz leta 1984, ko je bil pri skupini Nuclear 003, Mouline Rouge, Randez Vous, Pop design, do aktualne skupine Miran Rudan inDESIGN.

[[image_2_article_65142]]

Film je režiral Bojan Kodelja: »Film je nastajal kar nekaj časa. Lahko bil dolg še vsaj pet ur, ker vsebine se je v tem času nabralo res veliko in bilo se je kar težko odločiti kaj se v filmu poudari. Vsem, ki smo film ustvarjali, lahko rečem, da nam je bilo lepo, prijetno in predvsem čustveno, in ko je v času montaže Miran kdaj prišel v studio, so tako njemu kot meni včasih tekle solze.«

Nanizani so uspehi in neuspehi, vzponi in padci, sreča in žalost... ki so ga utrdili in izoblikovali v osebo kakšna je sedaj. 

[[image_1_article_65142]]

Miran Rudan:  »Film je povedal vse kar je resnično, kar se je zgodilo, tudi o nesreči in govori o vsem, kar je noter v meni. Režiser pa je znal vse to lepo povedati saj se poznava od 16. leta. Vendar, kot sem že povedal, ta film ne pomeni konca moje kariere. Nastaja namreč že drugi del in tole čudovito publiko že danes vabim na ogled drugega dela, ki bo čez 40 let.«

V filmu sodeluje veliko znanih obrazov, Alfi Nipič, Andrej Karoli, Miki Šarac, Vili Resnik in mnogi drugi. Tudi na premieri smo jih lahko našteli kar nekaj. Film so si med drugimi ogledali tudi Stojan Auer, Sandra Auer, Steffanio iz skupine Game over ter številni prijatelji in znanci Mirana Rudana. Pogovor po filmu je povezoval Večerov novinar Denis Živčec.