Na Instagramu zelo priljubljen specializant infektologije David Zupančič je v nedavnem pogovoru za Nedeljske novice spregovoril o ”nori primerjavi”, kot pravi namreč za eno promocijsko objavo na Instagramu od naročnika prejme več kot od kliničnega centra za dve 24-urni izmeni.

Kljub vsemu je še vedno predan medicini

David Zupančič, ki je sicer tudi pisatelj in trenutno predstavlja svojo drugo knjigo Znanost mirnega življenja, je kot zdravnik zaposlen v UKC Ljubljana. Čeprav je pisatelj, zelo aktiven pa je tudi na Instagramu, je prav tako še vedno predan tudi medicini.

V nedavnem pogovoru za Nedeljske novice je med drugim dobil tudi vprašanje, kako razkošno sploh lahko živi nek zdravnik pri nas, glede na to, da so v tujini družine, v katerih sta oba starša zdravnika, že skoraj po pravilu premožne. Zupančičeva žena je namreč zobozdravnica. Kot je povedal, ne životarita, vendar nista na nivoju zdravnikov v ZDA, ki denarja verjetno nimajo niti časa zapraviti. “Ljudje velikokrat omenjajo, da imamo zdravniki ogromne plače. Pa vam morda lahko ponudim drugačno perspektivo,” je dejal.

“Lahko vam namreč povem, da za eno promocijsko objavo na Instagramu od naročnika prejmem več kot od kliničnega centra za dve 24-urni izmeni,” je razkril šokanten podatek in poudaril, da se mu zdi primerjava nora, saj je na eni strani promocijska objava na spletu, na drugi pa 48 ur reševanja življenj, a tako ogromna je pač razlika med zasebnim in javnim sektorjem.