To nedeljo bomo lahko na Slovenija ima talent spremljali ptujski par cirkusantov (in še mnogo več) Matjaža Kekec in Tino Vrdjuka Kekec. Starša treh otrok vodita pravljično podjetje Arbadakarba, ustvarjata razne cirkuške vsebine, predstave, animacije, ‘show programe’, kot nam zaupata, pa sta najbolj vesela, ko vidita nasmejane obraze otrok, ki uživajo v njunem ArbadaParku – praznovalnici in migalnici na Ptuju. “Matjaž je res odličen žongler, Tina pa pevka, performerka. Oba sva že v preteklosti nastopala, ko sva se spoznala, pa so naju skupne ideje in vizije, popeljale na to pristno cirkuško pot,” se opiše par, ki za polfinalno točko napoveduje veliko več kot samo čarovniško točko.

Kakšna je bila vajina življenjska pot, ki vaju je vodila na oder Slovenija ima talent?

Mi živimo čisto cirkuško. Nastopi so strast cele družine in tako nama je televizijski oder predstavil nov izziv in priložnost, da ustvariva točko, ki je na drugem odru ne moreva oz. jo izvedeva dosti težje. Najina točka je namreč tehnično zelo zahtevna.

Kako sta ugotovila, da imata ta talent? Menita, da gre za poseben talent?

Glede na to, da se je Matjaž v 30 min naučil čisto sam, brez nekih napotkov, žonglirat, je res kar hitro ugotovil, da ima talent. Talent je skupek vsega – nekih veščin, ki jih obvladaš, komunikacije z ljudmi, osebnosti in karakterja samega. Tako da vsak talent je poseben, največ pa je odvisno od človeka, ki »nosi« ta talent, kako potem pride vse skupaj do izraza.

Ali lahko opišeta svojo izkušnjo na avdicijah?

Poveva lahko samo, da se ne spomniva prav nobenega komentarja. Adrenalin je delal na polno, zraven sva imela še otroke in dojenčka, tako da sva morala poskrbeti še za njih. V glavnem je bila čudovita izkušnja, polna lepih čustev.

Kako sta se počutila, ko sta izvedela, da bosta nastopila v polfinalu?

Bila sva res iskreno, izjemno vesela. Res se veseliva tega odra, te izkušnje. Je povsem edinstvena in meniva, da je to nastop najine kariere. Težko naju bo še kdaj naenkrat gledalo toliko ljudi, gledalcev. Slovenija ima talent je vseeno ena izmed najbolj gledanih oddaj v Sloveniji.

Na avdicijah sta se predstavila s čarovniško točko, ampak zdi se, da vajin talent zajema več kot le to. Kaj lahko pričakujemo na polfinalnem odru?

To pa je odlično vprašanje! (smeh) Hvala. Nikakor nočeva ostati čarodeja. Sva namreč »show makerja«, cirkusanta, performerja brez ovir, v vsakem trenutku sva pripravljena na nova znanja in nimava meja. Točno to boste lahko videli na odru.

Kakšna je vajina ljubezenska zgodba? Kako sta se spoznala in kako zaljubila?

Spoznala sva se kje drugje, kot na odru, na dogodku. Iskrica je padla takoj, v dveh tednih sva že živela skupaj. Na tej točki je vse samo še raslo in od tedaj naprej sva nerazdružljiva. Sva najboljša prijatelja, partnerja, zakonca, sodelavca… Res se imava rada in rada rečeva, da sva našla svojo sorodno dušo. Naju res zanima, koliko življenj sva morala dati skozi, da sva se našla.

Se lahko komu še posebej zahvalita za pomoč pri razvijanju vajinega talenta ali temu, da sta se prijavila v oddajo?

Največja zahvala gre najinim otrokom – za potrpežjivost, razumevanje, vsakodnevno podporo. Potem pa če se dotaknemo same polfinalne točke na talentih, so tukaj še najina družina in prijatelji, ki so nama pomagali pri vsemu skupaj – Maja Logar iz Pandore – najina koreografinja, Jernej Zorko in Peter Flegar – izjemna pomoč pri izvedbi, Stanka Vauda Benčevič – kostumi in še bi se jih našlo. So res zlata vredni in sva srčno hvaležna za vsakega izmed njih.

S čim se sicer ukvarjata? Bi rekla, da se s svojim talentom preživljata?

Ja, seveda. Imava tudi trgovino z baloni, sva namreč tudi dekoraterja, trampolinpark ArbadaPark na Ptuju, največ pa seveda delava nastope in animacije. To so bile najine sanje in že kot sama beseda Arbadakarba pomeni – to kar govoriš, to ustvarjaš.

Kaj vama pomeni vajin talent?

Najin talent je najino življenje.

Kako združujeta vajino službo z vajino (veliko) družino?

Ni neke ostre meje. Mi smo cirkus, služba je naš hobi, služba je življenje, družina je življenje. Vse se prepleta in gre z roko v roki.

Kakšne ambicije še imata?

Da čim več nastopava, da navdihujeva okolico in pošiljava pomembne vrednote med otroke. Iskrenost, resnica do samega sebe… to je izjemnega pomena in to nama je vodilo. V tem norem svetu vsakemu želiva da se najde, in to v tem, v čemer je najboljši.

Imata še kakšen talent, na katerega sta ponosna?

Huh, pustimo se presnetiti!