Končna odločitev, ali želijo z zvezo nadaljevati tudi po eksperimentu Poroka na prvi pogled, je pričakala dva Mariborčana. Medtem ko Andrej v eksperimentu ni našel ljubezni, se je za Rudija ta končal veliko bolj srečno. Po nekaj polenih zaradi Marjetkinega obnašanja pod vplivom alkohola je bil par večino časa srečen, v eksperimentu sta se zaljubila. To sta potrdila tudi z zaključnima odločitvama.

"Ko sem ob tebi je kot pravljica"

Marjetka je iz svojega pisma prebrala, da se je čez eksperiment popolnoma spremenila. "Nikoli si nisem mislila, da bom lahko spet ljubila, spet čutila metuljčke v trebuhu. Naučil si me, kako ponovno zaupati, prisluhniti in razumeti," mu je dejala in izrazila le strah, da jo bo zapustil. Povedala mu je, kako ga spoštuje in ceni in da ne dvomi v vanju. "Ko sem ob tebi je kot pravljica in upam, da se nikoli ne konča. Ob tebi se počutim varno in ljubljeno. Po eksperimentu si želim življenjskega potovanja s teboj. Želim si, da si samo moj, jaz pa tvoja, saj si mi ti, Rudi, vzel srce. S teboj si želim ustvariti prihodnost ter skupno življenje. Osrečil me boš tudi, če boš oče mojega otroka," še je dejala in mu obljubila, da bo skrbna ter se trudila, da bo vedno vedel, kako poseben je. Zaključila je z mislijo, da se veseli njune skupne prihodnosti.

[[image_1_article_66674]]

Enako odločitev je sprejel tudi Mariborčan. V pismu se je sprehodil po njuni poti v eksperimentu, kjer je dejal, da je najprej mislil, da se ljubezen med njima ne bo izšla, saj je bila Marjetka na začetku zelo nezaupljiva do moških. Spregovoril je tudi o njunih prepirih, a poudaril, da mu ni žal, da ji je dal ponovno priložnost. "Sedaj, ko je vse za nama, ko sva oba potisnjena v realen svet, je moja želja nadaljevati s teboj. Si dati možnost, da najin trud in ljubezen nadgradiva z močnejšimi čustvi. Verjamem, da ne bo lahko, bo pa zagotovo vredno," je povedal Rudi.

Srečen parček se je tako odločil, da bosta ostala skupaj. Dejala sta, da se bosta zelo potrudila, da bosta čez leto dni še močnejša in da bosta 'zakopala staro Marjetko'. "Res sem vesela, da so naju strokovnjaki združili, ker tako popolnega moškega bi težko našla v realnem svetu," je zaključila Marjetka.

Njuni prvi plani po eksperimentu so bili, da gresta skupaj na kakšen izlet. Kot je dejal Rudi, pa jima je važno le, da sta skupaj.

Ali je parček po preteklem času še srečen, bomo videli v naslednji epizodi, v kateri se bo druščina iz eksperimenta ponovno združila in se videla še zadnjič. Ponovno bomo videli vse obraze, ki so v sodelovali v letošnji sezoni Poroke na prvi pogled.