Na sceni

Kultna oddaja Poglej in zadeni ponovno prihaja na male ekrane

Uredništvo , 08.12.23 ob 16:08

Voditelj oddaje Stojan Auer je sporočil veselo novico.

Kultna oddaja Poglej in zadeni ponovno prihaja na male ekrane

Voditelj kultne oddaje Poglej in zdaeni Stojan Auer je na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook delil veselo novico. ”Sporočam, da smo z vodstvom RTV SLO dosegli dogovor, da bo oddaja “Reunion Poglej in zadeni” premierno na sporedu v petek, 29.12.2023, ob 20.00 uri na TV SLO 1. Ponovitve bodo v času Novoletnih praznikov,” je zapisal.

”Dokumentarec z vsemi originalnimi posnetki iz nekdanjih oddaj, pa bo na sporedu teden dni kasneje, v petek, 5.1.2024, prav tako ob 20.00 uri na TV SLO 1. Hvala vodstvu RTV in vnaprej Hvala vsem, ki boste po toliko letih znova z nami pred malimi ekrani!” je svoje veliko zadovoljstvo delil voditelj.

Oddajo novembra pripeljal na veliki oder

Poglej in zadeni, najbolj gledana razvedrilna oddaja v zgodovini Slovenije, je v novembru sicer že oživela v vsem svojem sijaju, kot smo jo lahko gledali v zgodnjih devetdesetih. Voditelj Stojan Auer je po 30 letih zbral originalno zasedbo, kjer tudi tokrat ni manjkalo znanih gostov. Vabilu v oddajo so se odzvali številni, kot so: Alfi Nipič, Viktory, Kingston, Power Dancers, Lana iz skupine ET, Colonia, Severina, Jan Plestenjak, Babilon, Jenny Berggren iz skupine Ace of Base, kot presenečenje večera pa je nastopil tudi svetovni super zvezdnik Lou Bega s hitom Mambo no. 5.

PREBERITE ŠE: FOTO: Stojan Auer po 30 letih znova vrnil oddajo Poglej in zadeni

Pod režijo Petra Radovića ni manjkalo niti plesalcev, za oddajo se je zbrala tudi originalna zasedba Kazine. Ni pa manjkalo niti nagradnih iger ter čarodej Daniel, ki je znova zakuhal trik ob katerem so prisotni za kratko ostali brez diha.

Rekordna gledanost

Danes si je priljubljenost oddaje Poglej in zadeni, ki je bila predvajana med letoma 1991 in 1996, skoraj nemogoče predstavljati. Eno od oddaj je spremljalo rekordnih 60% vseh Slovencev, lahko bi rekli, da je bil narod v petek zvečer prikovan pred televizijske zaslone. Zagotovo je bila to zlata doba plesa na televiziji, zvezdnik pa ne le voditelj in glasbeniki, ampak tudi plesalke.