Partnerica predsednika vlade Roberta Goloba Tina Gaber je tokrat na družbenih omrežjih postregla s jed postreže tistim, ki kar pridejo ali pa pokličejo, ta jed pa je pri njej v hladilniku vsaj enkrat na štirinajst dni. »To je juha, ki jo ne strežem tistim 'ornk' gostom, ki pridejo na obisk, ampak bolj takšnim, ki kar pridejo ali pa pokličejo, če imam kaj za pojest,« je uvodoma dejala Gabrova.

Ohrovt, brokoli, tofu ...

Gre za zelenjavno juho, za katero je Gabrova dejala, da jo zelo rada kuha in jo navadno skuha v večjih količinah, tako da v hladilniku ostane več dni. V videoposnetku je najprej sesekljala čebulo in česen, nato je čisto na tanko narezala ohrovt. »Jaz zmeraj kupim ohrovt, ki ni čisto temno zelen in ni čisto mlad,« je še dodala ob rezanju zelenjave.

Ohrovt je nato oprala in ga dodala v lonec s prepraženo čebulo in česnom ter dolila vodo, »da se ohrovt že kar začne kuhati«. V lonec je nato dodala opran in narezan brokoli, pri čemer je svetovala, naj tudi listov brokolija med kuhanjem nikoli ne zavržemo, ker so zdravi. Sledil je na majhne kocke narezan bio tofu, pasiran paradižnik in sojina omaka brez glutena.

Juha očitno ni všeč vsem

Nazadnje so prišle na vrsto začimbe, pri katerih si Gabrova vzame precej svobode: »Po pravici povedano, vsakič dam malo dugače. Nimam nekega recepta, ker je dejansko to vse nekaj, kar sem si na pol izmislila. Recimo, ne vem, sladko papriko, potem dam malo neke te 'magic dust', nekaj za na žar, ampak to zmeraj dobro naredi«. 

Dodala je kajenski poper in sol, majaron, zeleno, česen v prahu in čili, ki je njen najljubši. Za zgostitev je uporabila kvasne kosmiče, na koncu pa je dodala še tabasko. Med samim kuhanjem pa je Gabrova še pojasnila, da so jo starši naučili, da med kuhanjem že sproti pospravlja, saj ima po tem, ko neha kuhati, čisto kuhinjo.

Na koncu je v videoposnetku juho ocenil ženski glas, ki je v angleščini oznanil, da je juha odvratna in Gabrovo začudeno spraševal, kako se lahko prehranjuje s čim takšnim. Tina pa ji je nato še dejala, da juha očitno ni všeč vsem.