Hrvaška vlada je odločila, da si za njihov letošnji predstavnik na Evroviziji, Baby Lasagna, za izjemen uspeh zasluži nagrado. Hrvaški premier Andrej Plenković mu je čestital, da je osvojil najvišje število glasov publike in skupno drugo mesto ter poudaril, da je to je največji uspeh samostojne Hrvaške od nastopa skupine Riva. Vlada se je odločila, da bodo za njegov uspeh na Evroviziji in vso medijsko pozornost, ki jo je Hrvaška dobila z njegovim nastopom, nagradili s 50 tisoč evri.

Pevec se je že odzval in marsikoga presenetil. Na svojem Instagramu je sporočil, da tega denarja ne more in ne želi sprejeti: »Zahvaljujem se hrvaški vladi za denarno nagrado v višini 50.000 evrov. Vendar tega denarja ne morem sprejeti. Lahko bi navedel več razlogov, zakaj ne, a najpomembnejši je ta, da obstaja toliko drugih posameznikov in organizacij, ki bi jim da pomoč prišla veliko bolj prav kot meni«.

Plenkovića je prosil, naj teh 50.000 evrov donira. »Prosim gospoda Plenkovića, da v mojem imenu in v imenu hrvaške vlade donira 25 tisoč evrov Inštitutu za pediatrično onkologijo in hematologijo v bolnišnici Mladen Ćepulić. Preostalih 25.000 evrov pa bi rad namenil Inštitutu za pediatrično hematologijo, onkologijo in transplantacijo krvotvornih matičnih celic KBC Zagreb. Hvala vam,« je še zapisal.