Na tretji tekmi finala severnoameriške lige NBA, kjer so se pomerili Dallas Mavericks in Boston Celtics, je bil med navijači tudi slovenski premier Robert Golob s svojo partnerko Tino Gaber. 

Premier Golob je na družbenih omrežjih delil utrinke iz Dallasa, še pred odhodom pa je na Instagramu izrazil svoje veselje ob izpolnitvi dolgoletne želje: "Celo življenje sem sanjal o ogledu finala lige NBA in danes grem navijat za Luko v Dallas," je zapisal ob fotografiji z letališča.

[[image_1_article_67115]]

Kasneje se je oglasila tudi njegova izbranka Tina Gaber, ki je delila utrinke iz Dallasa in tako sporočila, da se je pridružila svojemu izbrancu na potovanju ter ogledu tekme.

Več o tekmi: Dallas klonil brez Dončića, ki je zbiral osebne napake

V kabinetu predsednika vlade so potrdili, da je premier od 12. do 14. junija na dopustu in da stroške potovanja v Dallas krije sam. Kot varovana oseba ima zagotovljeno varovanje, ne glede na to, ali gre za zasebne ali službene poti, so pojasnili za Slovenske novice. Cene vstopnic za tekme so se gibale od 700 evrov naprej, kar poudarja ekskluzivnost dogodka.