Poglej in zadeni, najbolj gledana razvedrilna oddaja v zgodovini Slovenije, je včeraj, 24. novembra 2023, zopet oživela v vsem svojem sijaju, kot smo jo lahko gledali v zgodnjih devetdesetih. Voditelj Stojan Auer je po 30 letih zbral originalno zasedbo, kjer tudi tokrat ni manjkalo znanih gostov. Vabilu v oddajo so se odzvali številni, kot so: Alfi Nipič, Viktory, Kingston, Power Dancers, Lana iz skupine ET, Colonia, Severina, Jan Plestenjak, Babilon, Jenny Berggren iz skupine Ace of Base, kot presenečenje večera pa je nastopil tudi svetovni super zvezdnik Lou Bega s hitom Mambo no. 5.

Seveda pa pod režijo Petra Radovića manjkalo niti plesalcev, za oddajo se je zbrala tudi originalna zasedba Kazine. Ni pa manjkalo niti nagradnih iger ter čarodej Daniel, ki je znova zakuhal trik ob katerem so prisotni za kratko ostali brez diha.

Rekordna gledanost

Danes si je priljubljenost oddaje Poglej in zadeni, ki je bila predvajana med letoma 1991 in 1996, skoraj nemogoče predstavljati. Eno od oddaj je spremljalo rekordnih 60% vseh Slovencev, lahko bi rekli, da je bil narod v petek zvečer prikovan pred televizijske zaslone. Zagotovo je bila to zlata doba plesa na televiziji, zvezdnik pa ne le voditelj in glasbeniki, ampak tudi plesalke.