Že pred letom dni je Toyota na avtosalonu v New Yorku pokazala težko pričakovano novo generacijo RAV4, za katerega so že takrat napovedovali, da bo postal močan japonski adut v segmentu SUV. In tako se je tudi zgodilo.

Nekaj dni nazaj  je dolgo pričakovani avto, ki marsikaterega navdušenca nad ameriškimi toyotami spominja ravno na njihove modele, prišel tudi na slovenske ceste. V Štajerskem avto domu, ga lahko v naslednjih dneh brezplačno preizkusite tudi vi.

Novi Toyota Rav4, je že peta generacija kultnega modela. Robustni terenec je bil zasnovan in oblikovan tako, da izstopa iz množice. Vanj so snovalci prelepo združili značaj športnega terenca, moderen dizajn in sodobno tehnologijo. Njegovo na prvi pogled robustno zunanjost so skombinirali s sodobno potniško kabino, ki jo odlikujeta udobnost in prostornost, ter dizajnersko sešiti sedeži iz sodobnih materialov, odlikuje pa ga tudi nov močnejši motor. Da se voznik in sopotniki v vozilu počutijo kar se da prijetno, so v primerjavi s prejšnjim modelom potniško kabino pošteno preobrazili.

Sedeži so postavljeni centimeter in pol nižje, tako je znižana tudi armaturna plošča, kar poskrbi za to, da se voznik za volanom počuti, kot da je v limuzini. Za njegovo udobje skrbi tudi opcija boljše nastavljivosti volana in večja preglednost skozi vzvratna ogledala. Vsi navdušenci nad moderno tehnologijo bodo navdušeni nad tabličnim zaslonom, ki je v vidnem polju voznika in pa modernim varnostnim sistemom Toyota Safety Sense, ki je pri tem modelu še dodatno izpopolnjen s pametnimi funkcijami, ki ves čas pomagajo vozniku, da je njegova vožnja bolj varna.

Vse to se sliši tako, da bi se človek najraje usedel za volan in se popeljal proti morju…

Res je. Zdaj sva našteli samo gola dejstva, žal pa se navdušenosti nad avtomobilom ne da kar tako opisati z nekaj besedami. Ni ga čez tisti občutek, ko se približaš avtomobilu s tistim strahospoštovanjem, ki ga vsak vedno začuti, ko se useda v popolnoma nov model … ko z roko sežeš po kljuki … odpreš vrata in zaduhaš vonj po novem. Ni ga čez vznemirjenje, ki ga začutiš, ko pripneš varnostni pas … ko nastaviš sedeže … ko nastaviš ogledala … ko avto štarta … vklopiš 4 smerokaze … in se ritensko zapelješ iz parkirišča.

Potem je tukaj samo še čisti užitek v vožnji?

Tako je. Tega novi Toyota Rav4 resnično ponuja. In ravno zato vabimo vse, ki bi želeli občutiti ta užitek vožnje, da pridejo 15.2.2019 na dan odprtih vrat, ki bo v našem Toyota Salonu na Tržaški cesti 38. Na voljo bodo različni modeli nove Toyota Rav4, s katerimi se bodo lahko popeljali na testno vožnjo in si ob enem ogledali še lepote Maribora.

Je potrebna predhodna prijava?

Zaželeno je, da interesenti pokličejo na 02 33 00 508 ali 02 33 00 550, ter svoj termin rezervirajo. Tako se bodo izognili temu, da bi morali na svojo vožnjo predolgo čakati. Termin lahko rezervirajo tudi preko maila toyota@stajerski-avtodom.si ali pa preko spletne strani http://www.toyota-stajerski-avtodom.si/test-drive/

Na ta dan pa ne boste imeli samo predstavitve novega modela Toyota Rav4, kajne?

Tako je. Kot se za pozdrav takšnega avtomobila v našo družino Štajerskega avto doma spodobi, smo zanj pripravili pravo dobrodošlico. Kot ljubitelji dobre glasbe bomo celodnevni dogodek posvečen Toyoti Rav4 ob 17. uri zaokrožili z mini glasbenim koncertom. Na našem odru v Toyotinem salonu nam bo tudi letos z nekaj glasbenimi točkami postregel glasbeni zborček iz osnovne šole Slave Klavore, zabobnali bodo učenci bobnarske šole Marka Soršaka – Sokija, ki bo dogodek tudi povezoval, za eno izmed mariborskih osnovnih šol pa pripravljamo podobno presenečenje kot vsako leto.

Skratka, obeta se pravi mali spektakel.

Tako je. In v kolikor se nam želite, kadarkoli tisti dan pridružiti, ste dobrodošli.