Vedno bolj verjetno postaja, da bomo imeli letos na Evroviziji kar dva slovenska nastopa. Slovenska skupina Boom! je namreč zmagala v 2. polfinalu evrovizijskega izbora v San Marinu in se tako prebila v finale.

Če bo jim uspelo, bomo izvedeli v soboto

Ta teden v San Marinu potekajo polfinali izbora evrovizijskega predstavnika. Izmed 90 izvajalcev se bo v finale uvrstilo le osem izvajalcev, med njimi pa bo zagotovo tudi slovenska skupina Boom! Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so se namreč v torek uvrstili v finale.

Fantje se v San Marinu predstavljajo s skladbo Dance Like This. Kot pravijo, so želeli s pesmijo izkazati svojo mladostniško brezbrižnost, ob tem pa še ljubezen do glasbe in nastopanja

Člani skupine so sicer dejali, da so se prijavili na Emo, a je RTVS svojo predstavnico potem izbrala mimo natečaja: "Ker smo verjeli v našo pesem (in to kar sledi), smo začeli iskati alternative in se dva dni pred iztekom roka prijavili na evrovizijski izbor v San Marinu, ki je odprt tudi za tuje izvajalce".

Zaradi hude konkurence - na avdicijah, je sodelovalo preko 750 kandidatov - fantje sicer niso imeli nikakršnih pričakovanj. Iskreno so povedali, da zmage v polfinalu niso pričakovali. "Dejansko nismo mogli verjeti. In tudi zdaj, ko se že pripravljamo na sobotni finale, še vedno ne moremo verjeti, da smo osvojili drugi predizbor," so povedali za Evrovizija.com.

Veliki finale jih čaka že to soboto. Za mesto predstavnika San Marina se bo skupno predstavilo 17 glasbenikov – devet uveljavljenih glasbenikov, ki se v finale uvrstijo neposredno, ter osem izvajalcev, ki so se tja vzpeli iz predizborov.