Tanja Žagar na svoj 42. rojstni dan razkrila boj z rakom dojke. V iskreni in čustveni objavi na Facebooku je delila svojo izkušnjo ter izrazila optimizem in hvaležnost za podporo, ki jo je prejela v tem težkem obdobju.

Borba z boleznijo

Tanja Žagar, ki je znana po svoji energični osebnosti in neizmerni ljubezni do življenja, je v decembru lani izvedela, da ima raka dojke. V svoji objavi, ki jo je ob 42. rojstnem dnevu delila na Facebooku, je zapisala, da jo je novica šokirala, a je hitro zbrala pogum in odločnost, da se sooči z boleznijo.

»Decembra lani sem namreč izvedela, da imam raka dojke. Pa sem si rekla takole: »Tanja, zdaj pa vključi ves svoj optimizem, pozitivno energijo in tvojo neizmerno voljo ter ljubezen do življenja, da tole živalco uženeš v kozji rog!« je zapisala Žagarjeva.

Nova podoba z močnim sporočilom

Ob svojem rojstnem dnevu je Tanja objavila fotografijo s kratko pričesko, kar je del njenega novega videza zaradi kemoterapije. Pojasnila je, da bi sicer raje imela drugačen razlog za novo pričesko, vendar je bolezen del življenja in se je odločila, da se z njo pogumno sooči.

»Danes 42. svečko na svoji rojstnodnevni torti piham kot kratkolaska. Srečna, vesela in optimistična kratkolaska! Seveda bi bila bolj vesela, če bi bil razlog za ta moj novi imidž drugačen, a tudi bolezen je del življenja, tudi to je treba sprejeti in se z njo pogumno soočiti,« je zapisala.ž

Hvaležnost za podporo

V svojem zapisu se je Tanja zahvalila zdravniški ekipi na Onkološkem inštitutu v Ljubljani in vsem, ki so ji stali ob strani. Posebej je poudarila pomen podpore oboževalcev, ki so ji med nastopi dajali dodatno moč in navdih.

»V teh mesecih sem sicer že večkrat razmišljala o tem, da to podelim z vami, saj se mi zdi prav, da se o teh stvareh na glas in odkrito pogovarjamo in da si izmenjujemo svoje izkušnje, ker je tega res veliko,« je zapisala.

Pomen preventivnih pregledov

Tanja je izkoristila priložnost, da spodbuja ženske k rednim pregledom dojk, saj je sama odkrila bolezen zaradi nepričakovanega simptoma – krvavitve iz bradavice. »Za to kri bom vedno hvaležna, saj me je rešila,« je zapisala in pozvala vse ženske, naj se redno pregledujejo in obiskujejo zdravnika.

Optimizem in ljubezen do življenja

Svoje čustveno sporočilo je Tanja zaključila z močnimi besedami. Poudarila je namreč, kako pomembno je, da se osredotočamo na pomembne stvari in ljudi v našem življenju. »Kakorkoli že, je življenje kratko, a sladko ... res, da je včasih tudi malo manj sladko, a imamo, dokler smo tu na tem svetu, prav vsak dan priložnost, da si ga ne grenimo z banalnimi, nepomembnimi stvarmi,«je zapisala.

Tanja je objavo zaključila z mislijo na prihodnost in z obljubo, da bo še naprej uživala v življenju, nastopih in družbi svojih najbližjih. »Zdaj pa je čas, da grem na naravni botoks - na dva velika kosa torte! Velik objem vsem, čakam vas na novih, norih žurih! Se vidjamoooo!« je veselo zaključila.