Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah.

Fotografija je simbolična.

Zaradi posledic neurij, ki jih v Sloveniji še vedno čutimo, dneva solidarnosti in prihajajočega praznika 15. avgusta v večini evropskih dežel in glavne turistične sezone lahko vozniki pričakujejo gostejši promet in občasne zastoje predvsem na bolj obremenjenih odsekih.

Po podatkih prometno-informacijskega centra nastajajo zastoji na ljubljanski južni obvoznici od Ljubljana center in na ljubljanski zahodni obvoznici od Kosez. Kolone se vrstijo tudi pred predorom Karavanke, proti Avstriji in Sloveniji. V obe smeri je zastoj dolg 1 km.

Zastoje beležijo tudi na sledečih cestah: Vič – Brezovica, Lesce – Bled, Izola – Strunjan, Lucija, Strunjan, Šmarje – Koper in Šmarje – Dragonja.

Zaprte so sledeče ceste

Zaradi poškodb, ki jih je povzročila nedavna vremenska ujma, ostajajo zaprte številne ceste po državi. Med njimi so ceste Dravograd – Slovenj Gradec v Otiškem Vrhu, Poljana – Mežica – Črna na Koroškem, Dravograd – Libeliče pri Tribeju, Poljana – Šentvid, Koprivna – Črna, Šoštanj – Črna pri Črni, Črnova – Vojnik pri Lembergu pri Novi Cerkvi, Ljubljana – Litija pri Dolu, Kamnik – Stahovica – Kamniška Bistrica, Kamnik – Gornji Grad ter Luče – Ljubno ob Savinji. Zaprte so tudi številne druge lokalne ceste.