Na slovenskih avtocestah in mejnih prehodih že nastajajo zastoji.

Foto: Facebook, Promet.si.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal večkilometrski zastoj. Zaradi varnosti ga občasno zapirajo. Več kilometrov dolg zastoj je nastal tudi v obratni smeri, od Avstrije proti Sloveniji. Gneča je tudi na mejnih prehodih, najdlje se za vstop v državo čaka na Gruškovju in Dragonji, za izstop pa na Vinici.

Prometno-informacijski center beleži tudi povečan promet na primorski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Kopru.

Okvara vozila ovira promet na gorenjski avtocesti pred Brnikom proti Jesenicam ter na štajerski avtocesti med Lukovico in Blagovico proti Mariboru.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal kilometer dolg zastoj. Zaprt je izvoz Lancova vas iz smeri Maribora. Za izstop iz države se po podatkih Prometno-informacijskega centra čaka pol ure. Po drugi strani morajo vozniki na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo čakati do dve uri.

Toliko se čaka za vstop v Slovenijo tudi na mejnem prehodu Dragonja, medtem ko se tam za izstop iz države čaka do eno uro.

Na mejnem prehodu Vinica morajo vozniki za izstop iz države čakati od ene do dve uri. Drugje je za vstop oziroma izstop treba počakati do pol ure.

Zastoji nastajajo tudi na cestah Šmarje – mejni prehod Dragonja, Šmarje – Koper in Dolenje pri Jelšanah – mejni prehod Jelšane.

STA