Sistem za izposojo Mbajk koles se vztrajno širi. V tem letu smo denimo dobili kar dve postaji na Lentu. Ena stoji pri tik ob Sodnem stolpu druga pa ob Vodnem stolpu. V sistemu je tako že 29 postajališč, ki 29.522 registriranim uporabnikom nudijo 290 koles

Kot je na otvoritvi zadnje dejal Aleš Gaber, vodja projektov v Europlakatovi pisarni v Mariboru še vedno beležijo veliko izposojo koles. Samo lani je bilo opravljenih več kot pol milijona voženj, največ v enem dnevu pa so zabeležili 17. oktobra 2023, ko je bilo opravljenih 3.956 izposoj.

Nova postaja prihaja v kratkem

Kaj kmalu pa bo mesto bogatejšo še za eno, 30. po vrsti. Ta bo stala pred novo restavracijo McDonald's na Studencih. Kot so nam sporočili iz mariborske občine, pa se bomo skoraj pred vrata restavracije z Mbajkom zapeljali že čez dobra dva tedna – otvoritev je namreč predvidena 10. julija.

Sistem sicer deluje po principu širitev postaj v radiju okoli 400 metrov, zato se postaje povezano širijo izven starega mestnega jedra. Lokacije širitve se izvajajo skladno s predvidenim planom širitve sistema Mbajk, ki za celo mesto predvideva preko 70 izposojevalnic koles. Postavitev je odvisna tudi od partnerjev projekta Mbajk, ki financirajo posamezne lokacije in se mikro lokacije umeščajo v prostor tudi skladno z njihovimi zahtevami, so ob najavi še pojasnili na MOM.